Over Legal Skill Academy

Word ook een 'future proof lawyer'

Naar opleidingen

Future-proof lawyers

Het toenemend belang en de afhankelijkheid van informatietechnologie (IT) brengt nieuwe juridische uitdagingen met zich mee voor bedrijven en organisaties, maar de juridische wereld en het juridisch onderwijs lopen vaak achter op de technologische ontwikkelingen in de markt. Tegelijkertijd wordt van juristen verwacht (of zelfs geëist) dat zij de ‘business’ van hun cliënten (en/of werkgevers) goed begrijpen en de snelle ontwikkelingen kunnen bijbenen.

De toekomstdroom is om met Legal Skill Academy te kunnen bijdragen aan de training van de toekomstbestendige jurist, de ‘future-proof lawyer’.


Opleidingsaanbod technologie en recht (online) toegankelijk.

Het huidige opleidingsaanbod voor juristen op het gebied van technologie en recht is nog (te) beperkt en onvoldoende (online) toegankelijk. Legal Skill Academy wil hierin verandering brengen, door:

  • online cursussen aan te bieden die bedoeld zijn voor toekomstgerichte juristen (‘future-proof lawyers’)
  • de cursussen zijn bedoeld voor juristen die zich (verder) willen verdiepen in het IT-recht in brede zin, waaronder begrepen het IT-contractenrecht, privacyrecht, e-commercerecht en de juridische aspecten van technologieën, zoals kunstmatige intelligentie (AI), blockchain en NFT;
  • te voorzien in de behoefte van drukbezette juristen door alle online cursussen ‘on-demand’ aan te bieden, zodat deze cursussen op elke gewenste locatie en tijdstip kunnen worden gevolgd;
  • cursussen van hoge kwaliteit aan te bieden, gemaakt door en voor advocaten/juristen.
  • Alle docenten van Legal Skill Academy zijn experts op hun rechtsgebied en hebben veel onderwijservaring.
  • De video's van de online cursussen kunnen op onderwerp/thema worden geraadpleegd, zodat het fungeert als ‘kennisdatabank’.
 

Uplift your legal knowledge


Met Legal Skill Academy breng je als toekomstbestendige advocaat / jurist, online en op elk gewenst moment, je juridische kennis naar een hoger niveau.

Naar opleidingen